Activiteiten

Activiteiten in de Dorpshoeve

 

De Dorpshoeve is een sociaal-cultureel-sportcentrum voor de bewoners van Schipluiden en omgeving. Zoals de omschrijving al aangeeft hebben we activiteiten in de volgende categorieën:

 

  • Sociaal
  • Cultureel
  • Sport en spel

 

Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden voor incidentele activiteiten van allerlei aard.

Sociaal

Bar en biljarttafel

De bar in de centrale hal is overdag meestal geopend. Op mooie zomerdagen is er ook een terras aan de voorzijde. In de avonden en weekeinden zijn de openingstijden afhankelijk van activiteiten (zie Openingstijden). In de centrale hal is een vrij toegankelijke biljarttafel.

Zithoek en tafeltjes

In één van de hoeken van de centrale hal staat een informatie-tafel. Hier hangt ook een groot TV scherm. U kunt ook even aan een tafeltje komen zitten om wat te drinken of te kletsen, of gewoon even rustig te zitten.

Cultureel

Exposities

 Er wordt naar gestreefd om altijd een expositie in de centrale hal van de Dorpshoeve te hebben. Normaal gesproken duurt zo'n expositie 1-3 maanden, afhankelijk van het aanbod. Heeft u interesse in zelf iets exposeren? Neem dan contact met ons op.

 

Leescafé

 Het Leescafé Schipluiden is een soort Maxi Minibieb bestaande uit twee goedgevulde boekenkasten waaruit gratis mag worden geleend. De boekencollectie bestaat uit gedoneerde boeken, allemaal in uitstekende staat. Deze collectie wordt met regelmaat gewisseld en vernieuwd omdat we wekelijks grote hoeveelheden boeken krijgen aangeboden, veel meer dan we kwijt kunnen. Noodgedwongen zijn we dus kritisch op het aanbod, alle boeken moeten in goede staat zijn.

Daarnaast organiseren we diverse activiteiten om het lezen te bevorderen en inwoners te verbinden. Een overzicht van activiteiten is te vinden op deze website en op Facebook en Instagram. Het Leescafé wordt gerund door zo’n vijftien enthousiaste vrijwilligers uit het dorp. 

 

Daarnaast zijn er regelmatig incidentele activiteiten die in de categorie cultureel vallen.

Sport en Spel

Voor sportactiviteiten heeft de Dorpshoeve een sportzaal (zie Zalen). De twee grootste sportverenigingen die van de Dorpshoeve gebruik maken zijn de Gymnastiekvereniging en de Badmintonclub. Beide verenigingen geven trainingen en bieden zowel recreatief- als wedstrijdsport aan. Ook zijn er groepjes recreanten die zaalvoetbal en basketbal doen. Daarnaast zijn er ook andere sporten mogelijk, zowel op vaste als incidentele basis. Neem contact op indien u vragen heeft.

 

Een paar clubs van vrienden of liefhebbers hebben de Dorpshoeve gevonden als plaats om regelmatig met hun hobby of spel bezig te zijn. Al jaren kennen we de Klaverjasclub, de Computerclub en de Bridgeclub (zie Verenigingen).